Information från styrelsen – september 2024

Först en liten påminnelse angående samfälligheten.

Äger du en fastighet som har andel i en samfällighet är du automatiskt medlem i samfällighetsföreningen. Du kan inte välja att gå ur föreningen. Medlemmarna har både ansvar för och inflytande över skötseln av den gemensamma egendomen.

Information angående vatten

Vår största utgiftspost i samfälligheten är kostnaden för att försörja alla med rent och dricksvattenklassat vatten. För knappt två år sedan tog vi beslutet att säga upp vår gamla entreprenör som efter uppsägningstiden slutade för ett år sedan. Vi bildade en vattengrupp och har nu i ett år hanterat veckovis översyn av våra vattenverk samt inledande insatser vid akuta åtgärder, följt av entreprenör med för ändamålet avsedd kompetens. Tack vare detta har vi precis i dagarna kunnat dra igång ett nytt modernt utrustat vattenverk, utan lån eller höjda avgifter. Fonderingar kommer förmodligen inte heller att behöva tas i anspråk.

Men, vi behöver fler som kan hjälpa till i vattengruppen. Slå en pling till Maria om du undrar vad du skulle kunna hjälpa till med, små eller större insatser, alla är välkomna.

Information hamnen

Hamnen, här ligger stora värden förtöjda eller uppställda. Det är av stor vikt att all utrustning fungerar och är säker, att bryggor hela tiden är i bästa skick och håller för alla båtar. Hamnen driftas av en hamngrupp som själva hanterar fördelning av båtplatser, utför lättare arbeten i hamnen samt anlitar entreprenörer när så behövs. Till hamngruppen söker vi nu också fler medlemmar då några slutar vid nästa årsstämma. Hör gärna av dig till Pierre om du kan tänka dig att vara med i hamngruppen.

Några aktuella grejer att notera

  • aktivitetsdagen på lördag den 28 september, glöm inte bort att delta
  • vattenmätaravläsningen ska vara rapporterad till föreningen senast den 29 september
  • kommande fakturering 1: 2024-09-30 avser samfällighetsavgift för kvartal 3 + vattenförbrukning, förfallodatum 2024-10-31
  • kommande fakturering 2: 2024-12-31  avser samfällighetsavgift för kvartal 4, förfallodatum 2025-01-31
  • inget halvårsmöte, vi informerar på detta sätt istället, men man kan alltid ringa om man undrar något!

Med vänliga hösthälsningar

Styrelsen